Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Επίσκεψη του σχολείου μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Η Β? τάξη του σχολείου μας, στις 8/11/2016, υπό καταρρακτώδη βροχή επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο, όπου ακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι πύρινοι δρόμοι της τεχνολογίας του χαλκού: από το ορυχείο στο αντικείμενο».

Το πρόγραμμα άρχισε με μια μικρή ξενάγηση στους προϊστορικούς  χρόνους και στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία εντοπισμού και εξόρυξης χαλκούχων μεταλλευμάτων, την εκκαμίνευση, το διαχωρισμό και την απόληψη του καθαρού πλέον μετάλλου από το μετάλλευμα. Στη συνέχεια, η διακίνηση της πρώτης ύλης και η κατασκευή των χάλκινων αντικειμένων ήταν το επόμενο στάδιο που παρακολουθήσαμε. Η  κατασκευή καθημερινής χρήσης αντικειμένων που προορίζονταν τόσο για την ειρηνική όσο και για την πολεμική ζωή των ανθρώπων της μυκηναϊκής περιόδου και η συσσώρευση και η απόκρυψή τους σε κρίσιμες περιόδους μας  παρείχαν  σημαντικές πληροφορίες για τους ανθρώπους και την εποχή μέσα στην οποία δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια, εις πείσμα της βροχής, επισκεφτήκαμε την έκθεση θεατρικού κουστουμιού από το ΔΗΠΕΘΙ στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, όπου θαυμάσαμε κουστούμια  ιστορικών παραστάσεων του θεάτρου της πόλης μας. 

Κλαίρη Βενουζίου, συνοδός καθηγήτρια.

 

Ετικέτες: αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο