Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Δικαστήριο Ιωαννίνων

Η Γ? τάξη του σχολείου μας, στις 10/11/2017, στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Κοινωνιολογίας παρακολούθησε στο Τριμελές Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ιωαννίνων την εκδίκαση δικών για Απόπειρα Ανθρωποκτονίας. 

Η σύσταση του δικαστηρίου, η διαδικασία αναβολής μιας δίκης, η επιλογή ενόρκων (στη δεύτερη δίκη) και η δυνατότητα που τους δίνεται από την πολιτεία να εκδικάσουν ισότιμα με τους δικαστές, η ανάγνωση του κατηγορητηρίου, η κλήτευση και εξέταση μαρτύρων, η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης και του εισαγγελέα  καθώς και η τελική ποινή που τους αποδόθηκε  έδωσε στους μαθητές την εμπειρία της σύστασης του εν λόγω δικαστηρίου αλλά και  της απονομής της  δικαιοσύνης από τα ελληνικά δικαστήρια. 

Η ρητορική αγόρευση του εισαγγελέα που με αξιόμαχη επιχειρηματολογία  υπερασπίστηκε την έννοια του δικαίου από καθένα που είχε έννομο συμφέρον να την παραποιήσει και αθετήσει και η όλη ατμόσφαιρα του δικαστηρίου έκανε τους μαθητές να παρακολουθούν τις δίκες με προσήλωση και προσοχή.  

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Βενουζίου Κλαίρη,  Ράπτη Βασιλική, Σιωμοπούλου Μαίρη.

Βενουζίου Κλαίρη, ΠΕ02 Φιλόλογος

 

Ετικέτες: δικαστήριο Ιωαννίνων

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο