24ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής 2014 στα Γιάννενα

Ο 24oς Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίων και Λυκείων 2014 θα γίνει, για την πόλη των Ιωαννίνων, στο ΓΕΛ Ζωσιμαίας το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στις 9:00 έχοντας μαζί τους κάποιο έγγραφο ταυτότητας. Επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών (όχι όμως κινητών).

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014

Διαγωνισμός Φυσικής 2014Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο έχει την επιστημονική / εκπαιδευτική ευθύνη, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον "24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου 2014" ο οποίος αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων (Α΄, Β΄ και Γ΄) των Γενικών Λυκείων της χώρας και θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:

α΄ φάση: για Α΄, Β΄ και Γ΄τάξεις των Γενικών Λυκείων το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 (9:30-12:30) σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα
β΄ φάση: (μόνο για τους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου) το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 (09:30-12:30) στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (για την επιλογή των πέντε πρωτευσάντων οι οποίοι θα προετοιμαστούν στο Εργαστήριο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 45η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2014 στην Astana του Καζακστάν).

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες και θέματα προηγούμενων διαγωνισμών μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/announcments/diagonismoi_fysikis.htm

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (egkyklios_diag_gym_lyk_2014.pdf)Εγκύκλιος Διαγωνισμού Φυσικής 201414915 kB89 Μεταφορτώσεις

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Πιστοποιητικά επιτυχίας για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Νοεμβρίου 2012)

Με ανακοίνωσή της, στις 8/4/2013, η Δ/νση Δ.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει ότι οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Νοεμβρίου 2012 στις γλώσσες  Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική και στα επίπεδα Β,(Β1 «μέτρια γνώση»,Β2 «καλή γνώση») και Γ1 « πολύ καλή γνώση» μπορούν να περάσουν από τη Δ/νση Δ.Ε. Ιωαννίνων (Ανεξαρτησίας 146Α & Φιλικής Εταιρείας, Γραφείο 8) όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για την παραλαβή των πιστοποιητικών.

Η παραλαβή των πιστοποιητικών μπορεί να γίνει: α) από τους ίδιους τους επιτυχόντες οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τη ταυτότητα τους ή το δελτίο εξεταζομένου, β) από τους κηδεμόνες οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δελτίο εξεταζομένου του επιτυχόντα και γ) από τρίτους μόνο με εξουσιοδότηση.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ανακοίνωση Εξεταστικών κέντρων του ΚΠΓ περιόδου Μαΐου 2013

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται στη παρ.5 του άρθρου 3 της αριθμ.14420/ΚΒ/(ΦΕΚ 218Β), για τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Μαΐου 2013 σας ανακοινώνουμε επίσημα τα εξεταστικά κέντρα  του ΚΠΓ, περιόδου Μαΐου για ενημέρωσή σας.

267Α      1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων  Π.Μέκαλη 3,  ΤΚ 45221    τηλ.    2651041028
267 Β     5ο ΓΕΛ Ιωαννίνων   8ης Μεραρχίας 3, ΤΚ 45445 τηλ.  26510 72038

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

2η ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ

2η ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ

Τα εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ διοργανώνουν για 2η συνεχή συνεχή χρονιά μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου, κόμικς και γελοιογραφίας. Κατόπιν υποδείξεων που μας έκαναν συμμετέχοντες και επισκέπτες της έκθεσης πέρυσι, φέτος εισάγουμε στο διαγωνισμό κάποιες αλλαγές:         

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές από όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.
 • Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 4 σκίτσα, 1 έως 4 γελοιογραφίες, 1 έως 4 κόμικς, ασπρόμαυρα ή έγχρωμα.
 • Θέμα του διαγωνισμού φέτος είναι: «Ο άνθρωπος και οι σχέσεις του με το περιβάλλον και τα αντικείμενα που τον περιτριγυρίζουν»
 • Θα δοθούν βραβεία και διακρίσεις
 1. Καλύτερο σκίτσο Λυκείου.
 2. Καλύτερη γελοιογραφία Λυκείου
 3. Καλύτερο κόμικς Λυκείου (τα κόμικς θα κριθούν βάση  «σεναρίου» και βάση «σχεδίου»)
 4. Καλύτερο σκίτσο Γυμνασίου
 5. Καλύτερη γελοιογραφία Γυμνασίου
 6. Καλύτερο κόμικς Γυμνασίου (τα κόμικς θα κριθούν βάση «σεναρίου» και βάση «σχεδίου»)
 • Τα βραβεία θα σχετίζονται με την τέχνη του σκίτσου και θα ανακοινωθούν σύντομα
 • Τα σκίτσα μπορούν να αποσταλούν:

α) σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
β) σε φωτοτυπία ή το πρωτότυπο στη διεύθυνση:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ
Χριστούπολη ? Σπάτα
Τ.Κ. 19004 ATTIKH

Τα σκίτσα θα πρέπει να σταλούν μέχρι τη 10η Μαΐου 2013.

 • Τα εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούν εμπορικά τα σκίτσα, το copyright τους παραμένει φυσικά στους δημιουργούς.
 • Όσα έργα θα σταλούν πρωτότυπα θα επιστραφούν στα σχολεία από όπου εστάλησαν μετά το τέλος της έκθεσης
 • Η ημερομηνία της έκθεσης θα ανακοινωθεί έγκαιρα

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία  απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή στο τηλέφωνο 6941588867 , Κοσμάς Γιάννης

 

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι συμμετείχαν 115 μαθητές από 35 σχολεία της χώρας και τα πρώτα δυο βραβεία ήταν ετήσιες υποτροφίες σπουδών σχεδίου και ζωγραφικής σε κορυφαίο κέντρο ελευθέρων σπουδών της Αθήνας.

Επίσης δόθηκαν scanner, εκτυπωτές και printer στους διακριθέντες.  

                                   Θα χαρούμε να σας έχουμε και φέτος κοντά μας.

                                                                               Με εκτίμηση,

                                                                             Κοσμάς Γιάννης

                                                                          Υπεύθυνος διαγωνισμού

 

 

 

 

 

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 • 1
 • 2